Partners-fietsleasing-E-motionbikes - Cylis - B2Bike - Leaseabike - o2o - VDW-lease - Joule

Wij zijn partner van CYCLISLEASE A BIKE, O2O, B2BIKE, VDW Lease en JOULE

 

Wil jij ook zonder stress, met een frisse geest en een gezond lichaam de baan op? De leasefiets maakt deze droomcombo werkelijkheid!

De fiets is vandaag het meest ideale vervoersmiddel om je te verplaatsen

  • Samen werken we aan het milieu van morgen
  • Vergeet de ellenlange files en parkingproblemen
  • Vermijd stress en start je dag met een frisse geest
  • Ga voor een gezonde levensstijl met voldoende dagelijkse beweging

 

Hoe kan je een fiets leasen via jouw werkgever?

Een leasefiets maakt vaak deel uit van een zogeheten cafetariaplan, een verloning op maat van de werknemer tegen dezelfde kosten voor de werkgever. Bij zo’n plan vervangt een budget een deel van het extralegale verloningspakket, inclusief de werkgeverskosten. In de praktijk beschik je aan het einde van de maand over een iets lager nettoloon en krijg je een ander voordeel, zoals een leasefiets, tegen een voordeliger bedrag.

Een leasefiets kan ook binnen het leasingbudget vallen dat je voor jouw bedrijfswagen krijgt. Een werknemer kan kiezen voor een kleinere auto of hij kan sommige accessoires laten vallen en het vrijgekomen budget aan een fiets besteden. Op die manier beschikt hij over een auto en een fiets zonder dat zijn nettoloon beïnvloed wordt.

 

Waarom is een fiets leasen interessant?

Als je een fiets nodig hebt en je krijgt de kans die via jouw werkgever te leasen, is dat vaak financieel interessant. Welke fiets kan je meestal zelf bepalen. De keuze van merken en modellen is doorgaans breed.

 

Een rekenvoorbeeld :

Stel dat je een elektrische fiets met een winkelwaarde van 3.000 euro op het oog hebt. Dan is de maandelijkse leaseprijs over 36 maanden 129 euro, btw inbegrepen. Daarin zit de fiets, een omniumverzekering, de pechverhelping, een onderhoudspakket voor 300 euro en de ‘ontzorging’, de administratie die de leasingmaatschappij voor haar rekening neemt.

Jouw brutomaandloon daalt in dat geval met 74 euro, wat netto 48 euro is. Over de hele leaseperiode betaal je dus 1.728 euro (36 maanden x 48 euro). Betaal je na vier jaar de restwaarde van 480 euro (16% van de aankoopwaarde), dan is de fiets voor 2.208 euro van jou, ofwel 792 euro of 26,4 procent minder dan de oorspronkelijke winkelwaarde.

 

!Let op: deze bedragen zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de sector waarin jij werkt en zonder werkgeversbijdrage.

Aan het einde van de leaseperiode kan je de fiets…

  • Kosteloos inleveren bij je lokale fietswinkel en een nieuwe fiets leasen. Zo rijd jij altijd met de nieuwste fiets en geniet jij altijd en overal van onze diensten.
  • Overnemen voor de openstaande restwaarde en alsnog een nieuwe leaseovereenkomst afsluiten.